Willem Voogd is de eigenaar van VirtuCentre. Vanuit VirtuCentre biedt Willem zijn diensten aan.
Willem is VirtuCentre en VirtuCentre is Willem.

Doordat Willem diverse rollen heeft vervuld binnen IT en software engineering, van ERP Consultant tot Requirements Analist en van Software Developer tot Architect en van Proces Analist tot Scrum Master, heeft hij zich breed ontwikkeld binnen de I.T. branch. Zijn hart en passie ligt echter vooral bij Software Development en Agile coaching.

Alhoewel hij met vele talen heeft gewerkt, zoals C, Python, C# en Java, is het vooral de laatstgenoemde waarin Willem zich thuisvoelt en daarom daar ook de meeste ervaring in heeft opgebouwd. Hierbinnen heeft hij zich gespecialiseerd in JEE en Web development.

Open source en open standaarden zijn onmisbaar in het huidige I.T. landschap en het is daarom ok niet verwonderlijk dat Willem binnen zijn vakgebied zich vrijwel uitsluitend richt op open source frameworks, zoals Wicket, Spring, Hibernate en natuurlijk de diverse Apache frameworks zoals Commons en Solr.

Ontwikkelmethodologiƫn hebben in de jaren veel innovaties gekend en via o.a. Yourdon, XP, RUP en Scrum heeft Willem vele gedaanten en voorkomens van diverse methoden meegemaakt. Het is tegenwoordig vooral Scrum dat erg in trek is en dat is niet voor niets. De afgelopen jaren heeft Willem zich dan ook verdiept in de Scrum methode en na diverse projecten als Scrum Master te hebben voltooid, heeft hij een goed begrip opgebouwd en diverse valkuilen gezien en zelfs van binnen bekeken. Hierdoor is hij een aanwinst voor iedereen die zich met Scrum bezighoudt.